OneNote is een fantastisch notitieprogramma, waarin je eenvoudig en overzichtelijk je notities bewaart. Je kunt hierin ook heel goed samenwerken.

Een veel gestelde vraag is: “Hoe kan ik een deel van het notitieblok delen?” Op de manier hoe die vraag bedoeld is kan dat niet, maar er zijn zeker mogelijkheden.

Verschillende manieren van delen

Goed om te weten: er zijn verschillende manieren van delen.
Via Bestand kun je naar Delen, Exporteren en Verzenden. Bij het Delen geef je iemand echt toegang tot je (volledige) notitieblok, bij de andere twee vormen gaat het om een momentopname. Heb je een notitieblok waarbij je iemand toegang wil geven tot een specifieke sectie, dan kan dat niet.

Alternatieven

Natuurlijk denk ik in dit soort situaties vooral na over wat er wél kan. Deze informatie deel ik met je in een video in mijn Membership, in de video “Een deel van een notitieblok delen” (in de module OneNote).

Belangrijk om te weten over wachtwoorden in OneNote

Ik heb hele belangrijke informatie over de wachtwoorden in OneNote. Het toevoegen van een wachtwoord aan een sectie is heel makkelijk. En ja, ik zal zo vertellen hoe het werkt. Maar weet dat je een wachtwoord niet op kunt vragen, iets waar we inmiddels wel helemaal aan gewend zijn. Vergeet je wachtwoord dus niet, want wachtwoord weg = pech!

Je kunt een wachtwoord toevoegen door met de rechtermuisknop te klikken op een sectie en dan te kiezen voor “Deze sectie met een wachtwoord beveiligen…”. Daarna klik je op “Wachtwoord instellen…” en voer je twee keer hetzelfde wachtwoord in. Klik dan op OK. Werk je een paar minuten niet in de sectie, wordt deze automatisch vergrendeld.

Je kunt alleen een sectie beveiligen, niet een enkele pagina of een heel notitieblok. Voor dat laatste beveilig je alle secties.

Belangrijke informatie als je Teams gebruikt

Dan nog even heel wat anders: gebruik je Teams, maak dan niet zelf een notitieblok aan in OneNote om te delen. Gebruik liever het standaardnotitieblok in Teams. Het voordeel hiervan is namelijk dat dit gekoppeld is aan de deelnemers van het team. Voeg je iemand aan het team toe, krijgt diegene ook automatisch toegang tot het notitieblok, maar belangrijker nog: verwijder je iemand uit het team, heeft diegene ook geen toegang meer tot de notities in OneNote. Grote kans dat als je een gewoon notitieblok gebruikt, je dit vergeet. Meer hierover lees je hier.