Gebruik jij de chat in Teams ook zoveel? Weet je dat je zelf kunt bepalen hoe je de chat ziet? Zonde dat hier zo weinig gebruik van gemaakt wordt. Zorg ervoor dat dit ingesteld is zoals het JOU dient. Het kost je namelijk maar een paar seconden en je hebt er daarna dagelijks plezier van.

In de ‘oude Teams’

Gebruik jij de ‘oude Teams’ nog? Als je niet weet welke versie je gebruikt gebruik je waarschijnlijk de oude versie. Je herkent deze aan de grote paars-blauwe balk bovenaan. Om de chatdichtheid te bepalen ga je rechtsboven, naast je naam en foto of initialen, naar de drie puntjes. Daar kies je voor Instellingen.

Je ziet dan direct de chatdichtheid staan. Standaard staat dit op Comfortabel, maar je kunt dit ook op Compact zetten als je dit fijner vindt. Kies direct even of je de berichten nog steeds weer wilt laten geven. Krijg je dan de pop-up dat er een nieuwe chat is, zie je daarin ook (een deel van) de inhoud van de chat. Niet handig vanuit privacy-oogpunt. En überhaupt: al die meldingen zijn mega-afleidend, dus zet vooral zoveel mogelijk uit zou ik zeggen (dit doe je bij de Meldingen).

In de ‘nieuwe Teams’

Gebruik jij de ‘nieuwe Teams’ al? Ga dan (ook) naar de drie puntjes rechtsboven, naast je naam met foto of initialen. Klik dan op Instellingen en kies dan “Vormgeving en toegankelijkheid”. Daar bepaal je de Chatdichtheid.

Tip!

Weet je dat er veel meer mogelijk is met de chat dan de meeste gebruikers weten? Ik nam er maar liefst 11 video’s over op – en daar komt zeker nog meer bij. Je ziet ze in mijn Membership.

Naar het Membership