Een nieuwe vrijdag, een nieuw blogartikel. Dit keer met een waarschuwing vooraf: dit wordt een persoonlijke. Als je mij niet kent en me puur volgt vanwege de informatie over Microsoft Office: verwijder deze e-mail lekker, de volgende bevat weer genoeg inhoudelijke informatie. Deze e-mail is voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar de vrouw achter Haal meer uit Microsoft.

Geweldig

Mijn vak is geweldig. Ik denk echt dat ik de leukste baan heb die er te vinden is. Ik werk veel vanuit huis, wat ik heerlijk vind. Toch heb ik veel contact met andere mensen. Bovendien mag ik af en toe – en als er versoepelingen zijn weer regelmatig – naar klanten toe voor een training op locatie. De mensen die ik train zijn meestal erg enthousiast en hebben er zin in. Gelukkig is het door mijn trainingen op maat zo dat vrijwel iedereen heel tevreden is. Ik heb dan ook zelden contact met boze mensen. Ik denk dat dit in menigeen functie wel anders is.

Regelmatig krijg ik berichten over hoe blij mensen zijn met de informatie die ik geef. Mijn cursisten zie ik groeien, zeker die van het 1-op-1-traject. Top dus.

Pittig

Toch is het soms ook pittig. Heel vaak geef ik meerdere trainingen op 1 dag. Dan zit mijn hoofd echt wel eens vol. Met alle ontwikkelingen is het ook wel eens lastig om de tijd te vinden om helemaal bij te blijven. Ondanks dat ik weet dat het met mijn kennis echt wel goed zit, zijn er ook momenten dat ik er onzeker over ben. Dit omdat er ook nog een wensenlijstje is met functies of apps die ik graag (nog) beter wil leren kennen.

Mijn valkuil is om veel afspraken te plannen, waardoor mijn eigen werk wel eens blijft liggen. Dit is vast voor veel mensen herkenbaar. Ik heb sinds enkele weken regelmatig blokken in mijn agenda gezet om taken af te handelen en aan mijn bedrijf te werken. Dit bevalt uitstekend, al ben ik heus nog wel eens geneigd om wat te schuiven waar het eigenlijk niet kan. Dagdelen blokkeren om aan taken te werken geeft veel rust, dus dat houd ik er zeker in.

Extra druk

Afgelopen maanden was het extra druk. Naast mijn gewone werk besloot ik ‘even’ een boek te schrijven. Denkende dat ik er genoeg tijd voor inplande, dat het geen haast had, dus wel goed zou komen. Maar ik af en toe toch echt wel eens met mijn handen in het haar heb gezeten. “Hoe dan?” en vooral “Wanneer dan?”.

Daarnaast ben ik privé bezig met een traject om beter voor mezelf te zorgen, beter naar mijn lichaam te luisteren en vooral tijd voor mezelf te nemen. Als je dat niet gewend bent, kan dat nog best lastig zijn. Mijn oplossing is altijd “Niet zeuren, gewoon doorgaan” en “Ach, dat doe ik wel even”. Mijn lichaam is het daar al langere tijd niet meer mee eens en het is hoog tijd om daarna te luisteren. “En alles komt goed”, zoals ik altijd zeg, maar makkelijk, nee, dat is het niet.

Verhuizen en verbouwen

Volgende week vrijdag krijgen wij de sleutel van onze nieuwe woning. Een prachtige woning, met wat meer ruimte voor ons en de kinderen. En een kantoor aan huis, waar ik ook individuele trainingen kan geven. Daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit.

Er moet nog wel een en ander gebeuren, waardoor er een verbouwing van een aantal weken aan komt.

Rust inbouwen

In die periode werk ik door, maar wel minder uren in de week. Ook heb ik twee keer een week vrij; de eerste week van mei en later een paar dagen rond de verhuizing. Dat betekent onder andere dat je de komende weken niet wekelijks een blogartikel krijgt, maar om de week. Ook laat ik 1 of 2 opnamemomenten voor de online leeromgeving vervallen. Met ruim 200 video’s die je kunt bekijken zal dat geen drama zijn. Natuurlijk houd ik de nieuwste ontwikkelingen in de gaten en focus ik me daarop in de opnames die resteren.

Vanaf half juni is alles weer als vanouds, behalve dan dat je mij zult zien trainen met een andere achtergrond. En hoe die eruit ziet, dat weet ik nog niet. Alles op zijn tijd, haha.

Daarna kun je veel leuke dingen van me verwachten, want plannen zijn er genoeg. Te beginnen met mijn boek, dat je in september kunt verwachten.

Groetjes,
Joyce Dunnewold

Nieuw!

Bekijk nu mijn online leeromgeving
en word lid met korting

Naar de online leeromgeving