Is het voor jou altijd duidelijk waar je collega werkt, op de zaak of elders? Of kost het soms tijd en energie om dat te achterhalen? Hoe zou je het vinden als je zelf altijd duidelijk aan kunt geven waar je werkt?

Als je mij gevolgd hebt de laatste tijd dan weet je dat ik nog geen fan ben van de ‘Nieuwe Outlook’. Dat komt omdat nog lang niet alle functionaliteiten die ik in Outlook graag gebruik al in deze versie werken. Maar… de ‘Nieuwe Outlook’ heeft ook een aantal functies die juist wél mooi zijn. Daarom zal ik vanaf nu af en toe functies opnemen uit die nieuwe versie. Als je organisatie dat toestaat, mag je rechtsboven schakelen.

Ga je dan naar de agenda, dan zie je daar bij de dagen een soort pijltje met een plus staan. Klik je daarop kun je aangeven of je op die betreffende dag op kantoor werkt of elders. Dat elders kun je als thuis beschouwen, maar dat kan natuurlijk ook een vakantieadres zijn, of het huis van je partner/ouder/kind/café/boot of waar je dan ook vanuit zou willen werken. Op zich is dat ook niet belangrijk, je geeft in ieder geval aan dat je die dag niet vanuit kantoor werkt.

Gaat een ander naar je agenda, ziet diegene vanuit waar je werkt.

Hang je met je muis op een icoontje krijg je de betekenis ook te zien. Maar die leer je natuurlijk ook supersnel.

Vaste dagen en dagdelen inplannen

Ga je terug naar het instellen, kun je ook kiezen voor “Een planning instellen”. Klik je daarop kom je bij de instellingen van de ‘Nieuwe Outlook’.

Hier kun je vaste dagen aangeven, bijvoorbeeld als de dinsdag altijd je thuiswerkdag is, dan vul je hier in dat je op dinsdag Extern werkt. Je kunt ook een dagdeel instellen. Via de Plus achteraan voeg je dan voor een dag een extra tijd toe.

Zichtbaar in Teams

Weet je dat je dit ook in Teams kunt instellen en bekijken? In mijn Membership vind je video’s over de werkwijze zowel in Outlook als in Teams.

Naar het Membership