Wauw! Ik kreeg afgelopen maandag een compliment die ik op dat moment al heel mooi vond, maar waarvan ik me pas later realiseerde hoe prachtig het bericht was. Dus Trudis, ik weet dat je dit leest: hierbij nogmaals (en nu heel diep vanuit mijn hart) DANK JE WEL!

Ik gaf een groepstraining aan haar en haar collega’s en we hadden het erover dat de nieuwsbrief een aanrader is om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Ook omdat er in het programma dat centraal stond (Outlook) nog een aantal veranderingen op stapel staan. Trudis gaf toen aan dat ze de nieuwsbrief graag leest. Tot mijn spijt weet ik haar exacte woorden niet meer, maar het had deze strekking:

“Haar nieuwsbrieven zijn enorm informatief, ik haal er veel kennis uit. Maar heel belangrijk is ook dat ze de kennis weet te delen zonder het zwaar te maken. Ik lees ze altijd met heel veel plezier, het heeft ook entertainmentwaarde.”

Nogmaals, het is een strekking en het waren niet de exacte woorden. Maar later drong het tot me door dat ik dit vaker hoor en dat ik het zelf niet zo bijzonder vind, maar dat het dat wel is. Ik weet hoe druk iedereen het is en dat je dan de tijd neemt om juist mijn berichten te lezen, dat neem ik niet voor lief. Daar ben ik keer op keer weer dankbaar voor.

Soms denk ik wel eens “ben ik niet te streng”, maar door dit soort berichten weet ik altijd weer dat het ook voor lezers fijn is om even wakker geschud te worden.

Anders dan anders

Toch is dit mailtje anders dan anders. Het is namelijk de laatste nieuwsbrief die je dit jaar van me krijgt. Traditiegetrouw is het laatste mailtje van het jaar een inkijkje in mijn jaar, waarin ik vertel wat mij dit jaar bezig hield en wat mijn plannen voor komend jaar zijn. Het is niet dat ik al vakantie heb, maar ik heb besloten lief voor mezelf te zijn en een weekje eerder te stoppen met de nieuwsbrief zodat ik die tijd voor andere taken kan gebruiken.

Lief voor mezelf

Dit jaar was mijn thema Rust. Begin van het jaar is dat redelijk gelukt, na de zomer helemaal niet zo goed. De aanvragen bleven maar komen en ik wilde niemand teleurstellen dus heb zoveel mogelijk ingepland. Iets te veel, want mijn rust kwam behoorlijk onder druk te staan. Ook bleven eigen taken liggen en dat drukte op me. Begrijp me niet verkeerd, het is geen klagen. Want ten eerste deed ik het zelf, ten tweede maakte het heel duidelijk dat het vanaf nu wel anders mag.

Volg je mij al lang, dan weet je wellicht dat de afgelopen jaren privé behoorlijk intens waren. Er speelde een en ander met de kinderen en we zijn verhuisd, waar een behoorlijke verbouwing aan vast hing (heel dankbaar voor het resultaat!). Ook had ik wat zaken uit het verleden te verwerken en dat uitte zich in fysieke beperkingen en vele pijnklachten. Gelukkig kan ik zeggen dat het enorm veel beter gaat. Maar dan ook écht enorm veel beter. Ik zit nog niet op mijn oude niveau, maar zoals mijn personal trainer Willeke zegt: “misschien moet je daar wel helemaal niet naar terug willen, maar wil je liever naar een ánder niveau.” Mooi gezegd en zo is het. Want ik ging nogal eens mijn grenzen over, ook tijdens het sporten.

Ik kijk terug op wederom een intens jaar, maar wel een jaar met megaveel groei. Zowel privé als zakelijk. Ik ben zelf wezenlijk veranderd als ik kijk naar grenzen stellen en meer kijken naar wat ik zelf nodig heb. Want alleen dan kun je er ook écht voor anderen zijn.

Komend jaar

Ik heb zo’n zin in komend jaar! Er staan zowel zakelijk als privé enorm leuke dingen op het programma. Ik heb veel tijd ingepland om aan mijn bedrijf te werken, zodat ik meer tijd heb om nieuwe elementen te ontwikkelen. Verder is mijn thema van 2023 Plezier. Ik wil (ga!) veel meer plezier maken.

Ken je mij een beetje dan weet je dat ik zelfontwikkeling héél belangrijk vindt. De laatste drie jaar is dit vooral op mij persoonlijk gericht, inmiddels heb ik een combinatie gemaakt met ontwikkeling zowel zakelijk als privé. Ik ben namelijk onlangs in het jaarprogramma van Suzanne Beukema gestapt, Unapologetic. En my oh my, dat doet wat hoor. Het is ontzettend inspirerend en het zorgt ervoor dat ik een beter mens én een betere ondernemer wordt.

Ook helpt Suzanne me om meer uit mijn hoofd te komen en naar mijn lijf te gaan, te voelen. Wat wil ik nu echt in plaats van wat vind ik dat er moet? Iets waarmee ik de laatste jaren al ben begonnen en wat nu verder doorontwikkeld wordt.

En jij?

Hoe sluit jij het jaar af en hoe kijk jij naar volgend jaar? Ben jij ook klaar om enorme stappen te zetten? Dan heb ik iets voor je: het groepstraject Haal meer uit Office. In dit groepstraject (met maximaal 6 deelnemers, dus echt een kleine groep) nemen we heel Microsoft Office door. We kijken samen naar functies die je zou moeten gebruiken maar nu niet gebruikt.

Voor een opdracht van Suzanne ben ik nu bezig met het bekijken van hoeveel tijd je met bepaalde functies kunt besparen en ik kan je zeggen dat zelfs ík er enorm van schrok. Je staat zelf toe hoeveel tijd je verspilt, net zoals ik zelf toestond dat ik mijn agenda veel te vol gooide. Dat is geen ramp, als je er maar van leert en dan actie onderneemt.

Ik geef slechts zelden korting op programma’s, hooguit bij een nieuwe dienst of als trouwe klanten de leeromgeving verlengen. Nu voel ik heel sterk dat ik dat in dit geval wel wil doen. En aangezien ik meer met dat voelen zou doen, handel ik er ook naar.

Je krijgt daarom € 150,00 korting op het groepstraject van februari 2023. Om de korting te gebruiken, vul je de kortingscode AFSLUITING2022 in. Heb je voor dit jaar nog opleidingsbudget waar je gebruik van wilt maken, dan kan ik de factuur nog dit jaar regelen. De korting geldt alleen als je uiterlijk 23 december 2022 laat weten dat je mee wilt doen. Dat mag via bovenstaande wijze, maar ook door mij een berichtje te sturen. Als een en ander later nog geregeld moet worden is dat geen probleem. Bij latere aanmeldingen komt de korting te vervallen.

Zoals aangegeven, er zijn slechts 6 plekken, vol is vol!

Ik wens je geweldige feestdagen, met heel veel plezier. Ook hoop ik je volgend jaar weer te zien: als lezer van mijn nieuwsbrief of als deelnemer aan de trainingen die ik organiseer.

Groetjes,
Joyce Dunnewold