Heb jij al gezien dat je in Teams nu ook avatars kunt gebruiken? Je gebruikt het bijvoorbeeld als je niet zelf in beeld wilt, maar wel interactie wilt geven en niet gewoon je camera uit wilt zetten.


Heel eerlijk: ik hoop gewoon zelf in contact te blijven en niet straks tegen allerlei avatars aan te kijken. Maar goed, mijn mening doet er in deze niet zoveel toe. Ik leg je daarom ‘gewoon’ uit hoe de functie werkt.

Je vindt de optie als je een vergadering in gaat en in de linkerbalk, als app bij de drie puntjes.

Bij vergaderingen staat dit naast de plek waar je je camera aan en uit kunt zetten. Daar kun je kiezen voor “Effecten en avatars” en dan Avatars.

Je kunt in totaal 3 avatars maken, waarbij je bijvoorbeeld een zakelijke en informele variant kunt maken.

Ben je via de linkerbalk naar de app Avatars gegaan klik dan op de + aan de rechterzijde. Ben je er via een vergadering heen gegaan klik dan op “Uw avatar maken” (je camera moet uit staan).

Maak de avatar

Kies een avatar die in basis al lijkt op wat je in gedachten hebt. Probeer meer te kijken naar het gezicht op zich dan de haarkleur. Kies dan voor Avatar gebruiken en vervolgens voor Aanpassen.

Hier kun je enorm veel kiezen. Per item (lichaam, gezicht, haar, uiterlijk en kledingkast) heb je weer diverse opties. Je kunt kiezen uit een aantal basisopties en ook voor Aanpasbaar, dat zijn de twee streepjes met bolletjes.

Kijk ook goed naar de opties onderaan. In bovenstaande afbeelding zie je dat er slechts 1 scherm is, maar dat zijn er soms veel meer.

Afhankelijk van de keuzes die je maakt, heb je ook mogelijkheden om de kleur te wijzigen of om te filteren.

Avatar gebruiken

Je kunt de avatar dus kiezen bij het openen van een vergadering, maar ook als je al in de vergadering zit kun je de avatar kiezen. Ga daarvoor naar Meer, Effecten en avatars en kies daar voor Avatars.

Kies daar welke je wilt gebruiken. De mond van de avatar beweegt als je praat. Verder kun je bij Avatar-reactie reacties geven. Kijk ook vooral even bij Alles weergeven, want er zijn echt heel veel reacties mogelijk. Je kunt 5 reacties vastpinnen via de punaise die je ziet als je op een reactie hangt.

Er zijn ook achtergronden beschikbaar, je kunt de stemming van je avatar bepalen en het camerastandpunt.

Ik ben ontzettend benieuwd naar wat ik allemaal voorbij ga zien komen. En tegelijk blijf ik erbij: het is grappig, maar ik houd liever de échte verbinding.

NIEUW NIEUW NIEUW

Ik kan alvast verklappen dat ik bezig ben met een nieuw aanbod over Teams, waar je individueel aan mee kunt doen. Iets waar ik heel enthousiast over ben. Binnenkort meer! Wil je echt al heel graag meer weten? Stuur me dan een e-mail.