Weet je nog een tijdje geleden, dat je kon kiezen of je in Outlook de nieuwe ervaring wilde proberen? Dat komt ook naar Teams. En ik ben er razend enthousiast over.
Je kunt dit nu vast nog niet, maar over een tijdje wel (ik weet nog geen verwachte datum). Je ziet dan linksboven een knop “Nieuwe Teams” en die kun je omzetten.

Er wordt dan automatisch een nieuwe Teams geïnstalleerd. In de nieuwe versie zitten een aantal belangrijke wijzigingen.

Veel sneller

De nieuwe Teams is veel sneller. Microsoft geeft aan dat er een winst is van zeker 50%, maar dat ze ook nog niet klaar zijn. Veelbelovend dus.

Andere uitstraling

Qua uiterlijk ziet Teams er wat anders uit. Dit is niet enorm belangrijk, maar wel goed om te weten.

En ja, de gesprekken die je ziet zijn heel fantastisch. Maar het zijn voorbeelden tijdens een training, waarbij het even niet om de inhoud ging maar om de functionaliteit.

Makkelijker switchen tussen accounts

Het is makkelijker om te switchen als je meerdere accounts hebt.
Dit staat straks nog steeds rechtsboven, maar je kunt dan meerdere werkaccounts toevoegen en hoeft dus niet steeds uit en in te loggen. Het switchen gaat hierdoor veel sneller.

Bovendien zie je links naast het account waarmee je ingelogd bent een belletje, daar krijg je meldingen uit andere accounts en organisaties. Dus zowel bij een volledig account (als je een e-mailadres van een andere organisatie hebt) als wanneer je een gastaccount hebt (met je eigen e-mailadres toegang krijgt tot de omgeving van een andere organisatie).

Nieuwe gesprekken bovenaan

Voor veel secretaresses (en waarschijnlijk gebruikers in het algemeen) is het logisch dat nieuwe zaken bovenaan staan. In Teams is alles omgedraaid. Maar in de nieuwe Teams staan de nieuwste berichten wel degelijk bovenaan. Ook het plaatsen van een nieuw bericht staat bovenaan. Dit geldt voor de kanalen, (nog?) niet in de chat.

Automatisch meer opties

En whoop whoop: start je straks een nieuw gesprek, krijg je automatisch de opties waarvoor je nu nog op de A met het pennetje moet klikken. Hierdoor is de kans een stuk groter dat alle berichten een onderwerp krijgen.

Pop-outgesprek

Heb je een bepaald bericht waarop je reageert, maar moet je daarvoor even wat opzoeken? Of gaan de berichten in een bepaald gesprek heel snel en wil je dat in de gaten houden, maar intussen wel door kunnen werken? Zoals je nu een chat kunt op laten poppen kan dat straks ook met een gesprek op een kanaal.

Teams beheren

Je krijgt straks heel eenvoudig een overzicht van al je teams:

Verborgen kanalen

Heb jij kanalen verborgen? Straks kun je ze makkelijker allemaal toevoegen:

Bij elk kanaal waar je boven hangt, komt Weergeven te staan. Zo kun je ieder kanaal weer laten geven, zonder eerst weer naar Verborgen kanalen te moeten.

Activiteit

In de activiteitenfeed mis ik de knop “Ongelezen berichten” die onlangs toegevoegd is in de ‘nu nog standaard versie van Teams’. Die komt er vast weer in.
Staat er bij Activiteit een melding over een bericht in een kanaal? Dan kun je aan de rechterkant rechtstreeks naar dat kanaal. Bovendien kun je ook daar het gesprek openen in een nieuw venster.

Kortom: de nieuwe versie van Teams heeft nogal wat mooie functionaliteiten.

De timing is voor mij ook best fijn, want op het programma voor de komende maanden staat om alle video’s die ik voor de online leeromgeving over Teams op heb genomen te vernieuwen. Dus nu kan ik mooi opnemen vanuit de nieuwste versie. Heb je een abonnement? Dan hoef je niets te doen, je krijgt automatisch toegang.

Wil jij ook graag profiteren van alle nieuwe video’s? Neem dan een abonnement op de online leeromgeving.

Naar de online leeromgeving