Ik hoor het heel vaak: “Je deelt zulke goede tips Joyce, maar ik heb geen tijd om er echt iets meer te doen”. En: “Ik wil zo graag, maar het komt er niet van.”

Onlangs las ik een quote van Michael Pilarczyk, die me raakte omdat het precies weer geeft wat je zoal doet.

Bron: MeditationMoments

Ik zou ‘m graag willen vertalen naar: Blijf je eindeloos dweilen of draai je liever eerst de kraan dicht?

Want echt, dat is wat je aan het doen bent.

Een half uur per week, dat is wat ik je vraag om te nemen. Pak een half uur per week om écht te kijken naar wat je nou eigenlijk doet en wat er makkelijker zou kunnen. Welke werkzaamheden kosten jou veel tijd? Welke uitleg van mij zag je waarvan je dacht “oh wauw”, terwijl het er niet van gekomen is? Hoe zou het zijn als je daar wel een half uur tijd voor vrij zou maken? Hoeveel tijd gaat je dat besparen? Niet alleen komende week, maar ook alle komende weken en maanden en jaren? En wat doet dat uiteindelijk?

Ik voeg soms wel verbeteringen toe die me wekelijks een uur schelen. Al moet ik daar 5 uur in steken, dat doe ik met liefde. Zeker de laatste tijd. In de ratrace van de dag bleef ik ook veel dingen voor me uit schuiven. Nu plan ik iedere week een uur om uit te zoomen en mezelf te vragen: “Wat dóe ik nou eigenlijk?”. En echt, dat levert enorm veel op.

Daarom vraag ik je: pak nú je agenda en plan een terugkerende afspraak van minimaal 30 minuten in om te kijken naar de mogelijkheden binnen Microsoft Office. Ik garandeer je dat er veel mogelijk is.