Volg je mij al langere tijd weet je dat er af en toe een *Joyce on fire* e-mail komt. Iets om je even wakker te schudden. In dit geval doordat ik iets las waar ik totaal van ondersteboven was. Ik waarschuw je dus: deze blog is wat pittiger. Kun je er niet tegen? Klik ‘m dan gewoon weg.

Wat is er aan de hand?

Een aantal maanden geleden las ik het magazine van Management Support. Daarin stond een artikel over het looponderzoek van Management Support. Uit het onderzoek bleek onder andere dat in administratieve beroepen het aanbod werkzoekenden veel groter is dan de vraag.
Ook bleek – en nu komt het – dat slechts 3 procent van de respondenten opleidingen en cursussen volgt. Say what?!?!?!?!

Ik schrok er toen enorm van en maakte een aantekening bij mijn inspiratie voor blogartikelen. Veel verder kwam het toen niet, ik had direct erna een afspraak en het ging uit mijn gedachten. Net kwam ik de aantekening weer tegen en schrok ik weer. Oh ja, dat is ook zo. Hoe dan?

Nu kom ik op dreef

Laten we voorop stellen dat iedereen het zelf moet weten. Toch vraag ik me af: waar ben je nou mee bezig? Je wilt toch bijblijven in je vak? Nieuwe kennis op doen? Blijven leren? Beter worden? Sneller werken? Welke opleiding je ook doet, doe iets! Blijf niet hangen alleen omdat het lekker makkelijk is. Je wilt toch van waarde blijven voor je organisatie? Je wilt toch je marktwaarde behouden? Dat als deze baan ooit ophoudt, je weer in aanmerking komt voor een volgende baan? Zéker als je leest dat het aanbod werkzoekenden in deze branche groter is dan de vraag. Je kunt het tegen die tijd op leeftijdsdiscriminatie gooien, maar je hebt het dan echt aan jezelf te danken.

Mogelijkheden

Natuurlijk weet ik dat er ook iets is als mogelijkheden krijgen in de organisatie. Niet iedere organisatie vindt trainingen belangrijk. Ik werkte zelf ook bij zo’n organisatie en heb besloten dan maar zelf de trainingen te betalen en in mijn eigen tijd te volgen. Ik heb toen op andere gebieden moeten bezuinigen omdat ik een training volgde. Zuur, maar heel goed geweest voor de toekomst. Ook nu blijf ik veel aan mijn ontwikkeling doen, zowel door veel gratis te doen (zelf tijd investeren en uitzoeken) als door trainingen te volgen. Bijblijven is voor iedereen belangrijk.

Kijk wat wel lukt in plaats van alleen te kijken naar wat niet kan. Verdiep je in de gratis kennis die gedeeld wordt en kijk ook naar betaalde mogelijkheden, want daar leer je vrijwel altijd nóg meer van.

Boos

Ik weet zeker dat er nu mensen boos op me worden. Dat is prima, daar kan ik tegen. Het is een zwaar irritatiepunt van mij, mensen die niet bij blijven in hun vak. Bovendien zeggen critici dat ik alleen maar mijn trainingen probeer te verkopen. Dat is regelrechte onzin, het maakt me gewoon heel boos als je achterover blijft hangen en alles op je af laat komen. Toon eens wat initiatief en ga wat doen!

Bekijk zelf maar of je je aangesproken moet voelen of niet. Ik ben het weer even kwijt.

Kennissessie

Een betaalbare manier om je kennis bij te spijkeren, is het volgen van een kennissessie over Microsoft Office, zoals Outlook bijvoorbeeld! Het zijn korte en krachtige sessies, van 1 uur. En ja, in een uur kan ik je enorm veel leren. Jouw bijdrage (of die van je werkgever ) is € 9,95 excl. btw.

De eerstvolgende kennissessie gaat over Outlook en deze is maandag 7 november van 16.00-17.00 uur. Ben je erbij?

Informatie over de kennissessies