Het gebeurde op een beurs waar ik stond. Er kwam een voorbijganger langs: “Microsoft Office? Oh joh, daar weet ik alles al van, dus dat heb ik niet nodig.”


Een fractie van een seconde twijfelde ik, zal ik…? Maar ik zei: “Nee, klopt, dan heb je dat niet nodig. Fijne dag!”

Ik heb het laten gaan. Al had het toen net zo goed gekund dat ik had gezegd dat het onzin is. Soms heeft het geen zin. Als mensen liever de kop in het zand steken moeten ze dat zelf weten.

Maar jij… bekijkt mijn website en leest dit artikel. Dat betekent dat je echt geïnteresseerd bent. Dus durf ik het hier wel aan.

ONZIN. Dikke vette onzin!

Je weet niet alles, dat kan niet. Ik weet ook niet alles. En mijn collega-experts weten ook niet alles.

Weet je dan voldoende? NEE! Het is heel leuk als jij denkt dat je voldoende weet, maar het is niet zo. PUNT!

Ik zie het namelijk dagelijks: de worstelingen in Microsoft Office. De een letterlijk (&#*! waarom lukt dit niet!), de ander figuurlijk. Want die denkt dat ze haar werk prima uitvoert, terwijl ik weet dat er ontzettend omslachtig gewerkt wordt.

 • zaken zelf doen die geautomatiseerd kunnen worden
 • werken in een uitpuilende mailbox
 • jezelf (B)CC’en
 • niet ideaal samenwerken
 • 300x klikken terwijl het ook in 2x kan

Echt, ik zie het dagelijks. En dat niet alleen, ik hoor het ook terug van mijn klanten:

 • We dachten Outlook al aardig te kennen, maar Joyce heeft ons erg verrast met veel nieuwe tips en trucs.
 • Dit heeft me zoveel meer inzicht gegeven van wat er allemaal méér mogelijk is dan ik wist.
 • Ondanks dat mijn basiskennis van Office 365 bovengemiddeld was heb ik veel geleerd.
 • Veel geleerd, van nieuwe dingen tot eye-openers waarvan ik nu niet meer begrijp waarom ik dat niet eerder heb gezien / geweten.
 • Ik dacht dat ik al veel wist, maar er is een wereld voor me open gegaan. Wat een mogelijkheden zijn er waarvan ik het bestaan niet eens wist en wat een welkome aanvulling op mijn ervaring.
 • Zoals anderen ook al aangeven; ook al denk je dat je het pakket kent, Joyce weet je altijd weer nieuwe knoppen te tonen waarmee allerlei taken versnellen of vereenvoudigd worden.

Dit zeggen klanten letterlijk hè, het zijn zinnen uit de prachtige referenties die ik kreeg.
Niet voor niets is de meest gehoorde uitspraak tijdens trainingen “Waarom wist ik dit niet?!”.

Kijk, misschien zou het me niet moeten raken hoe mensen werken. Maar dat doet het wél. Ik vind het zó zonde.
Want ik zie secretaresses die op maandag nog rustig beginnen, maar aan het einde van de week dik in de stress zijn van alles wat nog af moet.
Ik zie ondersteuners die toch ‘s avonds of in het weekend de laptop nog even open klappen.
Ik zie VA’s te veel uren berekenen, omdat ze niet slim werken.
Ik zie ondersteuners die nét alle ballen in de lucht houden, maar vraag niet hoe.
Ik zie secretaresses richting burn-out gaan, terwijl dat eigenlijk niet nodig zou moeten zijn.

Hoe meer je weet, hoe meer je weet wat je NIET weet. Dus… denk jij dat je alles weet? Dan mag je je enorm veel zorgen maken. En ja, dit mag je nog eens lezen.

Natuurlijk heb ik mogelijkheden om je hierbij te helpen. Mijn eerste idee was om hier niets over bij te zetten, want ‘dan denken mensen misschien wel dat het een verkooptactiek is’. Tja, als je dat denkt dan denk je dat maar. Dit borrelt al weken in mijn lijf en als ik me hier zo druk over maak, dan zou het juist egoïstisch zijn om er niet bij te zetten hoe ik je kan helpen, alleen maar omdat ik bang ben dat er een aantal mensen iets over zouden kunnen vinden.

Zonder gelijk mijn hele website te promoten, hierbij 3 keuzes waarvan ik weet dat ze je écht verder helpen:

Kennis secretariaat verbeteren
Wil je de kennis van jou en je collega’s écht een boost geven? Grote stappen maken, een traject écht afgestemd op de unieke situatie van jullie secretariaat? Ik heb een fantastisch nieuw aanbod, wat nog niet online te vinden is. Dit is niet voor iedereen, want het is een jaartraject waarbij ik jullie help om weer rust in de tent te krijgen, beter samen te werken, alleen nog tijdens kantooruren te werken en misschien zelfs voorkom dat er een nieuwe secretaresse aangenomen moet worden. Het is een grote belofte, die ik zeker neer durf te leggen. Wil je hier meer over weten, dan ga ik graag met je in gesprek. Ik beloof dat ik je nergens ‘in klets’, dat is niet mijn stijl. Ik zal je uitleggen wat ik voor je kan betekenen en dan kun je zelf beslissen.

Leren van mijn video’s en mij jouw vragen stellen
Geloof je me als ik zeg dat een half uurtje per week een wereld van verschil maakt? Meld je dan aan voor mijn Membership. Je bekijkt de video’s die ik speciaal voor ondersteuners op nam en past dit toe. Heb je vragen stel je die in de Q&A-sessies, of je leert van de vragen van andere ondersteuners.

Half jaar lang mijn begeleiding (slechts 5 plekjes beschikbaar)
Genoeg is genoeg? Tijd om echt aan de slag te gaan? Sluit je dan aan bij mijn half jaar traject. In een groep van maximaal 6 personen doorlopen we Microsoft Office en laat ik je zien wat er beter/slimmer/sneller/handiger kan, per programma. Gedurende het traject krijg je toegang tot mijn Membership en verder sluiten we dit traject zelfs af met een individuele training om de puntjes op de i te zetten. Het volgende traject start in februari, hier lees je er meer over.