De nieuwe Outlook

Bij mij staat er al maanden een knop “De nieuwe versie van Outlook uitproberen”, al weet ik ook dat dit bij veel organisaties nog niet beschikbaar is. Zelf ben ik enorm geschrokken toen ik de eerste keer keek en ik heb al veel mensen gesproken bij wie dat ook zo was. Er gaat echt wel een en ander veranderen en dat wordt zeker wennen.

Microsoft is er zelf heel enthousiast over. De nieuwe Outlook moet helpen in de productiviteit, focus en sneller werken door makkelijker te slepen binnen Outlook. Ook komen er een aantal nieuwe functies die Outlook online al had.
Heel eerlijk: ik ben helemaal niet enthousiast. Ik denk dat dit voor ondersteuners niet fijn gaat zijn en soms zelfs echt problemen op gaat leveren.

Zo ziet de nieuwe Outlook eruit:

En zo ziet een nieuwe e-mail eruit:

Apps Mail en Agenda verdwijnen

Voor de enkeling die nog met de losse apps Mail en Agenda werkt, die verdwijnen. Niet schrikken, ik heb het over de losse apps, die standaard op Windows geïnstalleerd zijn. Deze worden vervangen door Outlook zelf. Ik denk dat de meeste van mijn lezers Outlook al gebruiken, maar voor de volledigheid vermeld ik het toch maar even. Al heb je er waarschijnlijk een melding over gezien, als je deze apps gebruikt.

Ingrijpend

Dat er veel wijzigt en dat dit voor velen niet fijn gaat zijn, daar ben ik van overtuigd. Daarom ben ik natuurlijk aan het kijken hoe ik jullie daarover het beste informeer.

Ik speel met het idee om er een gratis webinar over te geven, van circa een half uurtje. Voor ik alles helemaal uitwerk wil ik alleen eerst weten of er interesse voor is. Zou jij daaraan mee willen doen? Klik dan even op onderstaande knop. Geen nood, je zit nog nergens aan vast, het is even een eerste inventarisatie.

Ik ben geïnteresseerd in een webinar