Het invoegen van een inhoudsopgave is – zoals met zoveel dingen – heel eenvoudig als je eenmaal weet hoe het werkt. Belangrijk is dat je eerst de verschillende titels een opmaakstijl geeft. Als je niet weet hoe dat werkt, lees dan mijn eerdere blog “Werken met stijlen“.

Voor deze uitleg ga ik ervan uit dat je alle titels in het document een opmaakstijl hebt gegeven of meerdere stijlen hebt toegepast. Tip: je kunt meerdere titels in 1 keer selecteren en dan de opmaakstijl kiezen.

Inhoudsopgave toevoegen

Zorg er nu voor dat je op de plek staat waar je je inhoudsopgave wilt hebben staan. Klik op het tabblad Verwijzingen en klik bij Inhoudsopgave op Inhoudsopgave. Kies nu voor een automatische inhoudsopgave.

Als je de opmaakstijlen goed hebt ingesteld, wordt de inhoudsopgave nu geheel automatisch ingevoerd. Je ziet de verschillende titels en de paginanummers.

Inhoudsopgave bijwerken

Na het toevoegen van de inhoudsopgave kun je gewoon verder werken aan het document. Wanneer de teksten wat verschuiven is dit geen probleem. Klik in de inhoudsopgave en vervolgens (bovenaan) op Bijwerken. Je kunt er zelf voor kiezen om alles bij te laten werken of alleen de paginanummers. Overigens kun je de inhoudsopgave ook bijwerken door op het tabblad Verwijzingen bij Inhoudsopgave te kiezen voor Bijwerken.

Inhoudsopgave opmaken

Je kunt de inhoudsopgave ook opmaken. Het woord “Inhoud” kun je opmaken zoals je gewend bent.

De rest kun je wijzigen door op het tabblad Verwijzigen, bij Inhoudsopgave op Inhoudsgave te klikken en vervolgens voor Aangepaste inhoudsopgave… te kiezen voor meer opties.

Inhoudsopgave (opties)

Mis geen tips!