Zit jij soms ook met je handen in het haar? De tijd begint weer om met jaarplanningen aan de slag te gaan. Maar hoe ga je dit doen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. In dit artikel deel ik er 1 met je: een jaaroverzicht in Planner.

Deze week zat ik met mijn businessmaatje in een hutje op de hei. Niet letterlijk, wel figuurlijk. Een paar dagen in een B&B bij Nijmegen, even uit de dagelijkse praktijk en echt kijken naar wat we willen volgend jaar. Een goede gewoonte, we gingen dit jaar voor het derde jaar en ik kan het enorm aanbevelen. We hebben dan ook direct een nieuwe datum geprikt voor eind volgend jaar.

Maar goed, terug naar het jaaroverzicht. Je kunt dit op verschillende manieren insteken. Ik zal vast later nog andere manieren delen. In dit voorbeeld deel ik ‘m in per maand. (Ik leg de basis van Planner in dit artikel niet uit, daarvoor kun je dit artikel lezen.)

 

Ik werk hierbij van achteren naar voren. Dus start er in september een groepstraject? Dan is het handig dat ik dit al ver voor de zomervakantie aankondig, want als ik er pas in de zomervakantie mee kom zal dat voor velen te laat zijn.

Natuurlijk is het even werk om dit in te richten. Maar dit half uurtje investeer ik graag, omdat dit de maanden daarna heel veel rust geeft. Zijn deze plannen in beton gebeiteld? Nee, natuurlijk niet. Mijn plannen wijzigen nog wel eens. Bovendien zit het traject soms al vol voordat de marketing zou starten. Dan is het natuurlijk raar om er nog posts over te maken, terwijl inschrijven al niet meer kan. Het aanpassen is sneller te doen dan opeens in de stress te schieten dat er nog iets moet gebeuren en daar halsoverkop tijd voor te maken (en dan vaak nog te laat zijn).

Is de maand januari voorbij, dan schuif ik de bucket helemaal naar achteren. Zo is deze er nog wel, maar staat deze niet in de weg. Door deze niet te verwijderen, houd ik het overzicht en kan ik heel eenvoudig nog eens terug kijken.

In dit voorbeeld is het jaaroverzicht duidelijk op de marketing gericht. Ik daag je uit om te bekijken hoe jij dit kunt gebruiken. Ik heb al meerdere klanten geholpen met dit overzicht, waarbij we net wat details wijzigen. Weet ook dat je taken aan mensen toe kunt wijzigen als je dat wilt. Hoeveel zou dit overzicht voor jou en je collega’s kunnen betekenen?