Ken jij een timmerman die alleen een schroevendraaier gebruikt? Of een schilder met alleen een kwast? Een automonteur zonder brug? Een bakker met maar 1 oven? Niet? Zij zijn zo slim om hun werkmateriaal optimaal te gebruiken. Waarom doe jij dat dan niet?

Ken je Office of kén je het?

Kijk, jouw werk is niet Microsoft Office. Wel gebruik je Microsoft Office om je werk (deels) uit te voeren. Het is dan zonde als je slechts een klein deel van de mogelijkheden gebruikt. Ik hoor heel vaak dat secretaresses zich wel redden, ze kennen Microsoft Office heel goed. Maar vraag ik dan een beetje verder, laat ik dan wat andere mogelijkheden zien, schrikken ze zichtbaar. Oh jee, de kennis blijkt toch wat minder goed dan gedacht. Ga jij nog naar een architect die alleen met potlood en liniaal werkt? Of heb je liever dat de mensen bij wie jij je opdrachten uitgeeft op de hoogte zijn van de nieuwste technieken?

Kijk dan ook eens kritisch naar jezelf en je werkzaamheden. Je kunt je waarschijnlijk prima redden met Office. Is dat echt voldoende? Of kun je heel veel winst halen als je écht op de hoogte bent?

Training

Laat mij je helpen. Investeer 2 à 3 uur. Ja, echt, 2 tot 3 uur individuele training maken het verschil. Dat is namelijk veel effectiever dan een hele dag groepstraining. Ik kijk namelijk naar je leerdoelen, wat je al weet en je leersnelheid. Daar pas ik de training op aan. Je leert dan precies wat je nodig hebt, op het tempo dat bij jou past. Doordat de training kort maar heel krachtig is, vallen de kosten reuze mee. Moet je je manager (of jezelf) nog overtuigen? Vertel dan niet wat de kosten zijn, maar wat het oplevert. En wat het je dus kost als je dit níet doet.

Kijk snel op www.haalmeeruitoffice.nl/trainingen en boek die training direct. Tot snel!

Mis geen tips!

Joyce Dunnewold