Mensen die Evernote kennen, zullen verbaasd zijn dat ik hier een blogartikel over schrijf, omdat het geen onderdeel is van Microsoft Office. Wees gerust, Dit artikel gaat niet inhoudelijk over Evernote, maar ik heb wel een belangrijke melding voor je.

Voor wie Evernote niet kent; het is de tegenhanger van OneNote. Het zal je niet verbazen dat ik een voorkeur heb voor OneNote, omdat het een onderdeel van Microsoft Office is. Dit laatste heeft echter het belangrijke voordeel dat het dus perfect samenwerkt met die andere apps binnen Microsoft Office. Heel belangrijk, want dat scheelt tijd en gedoe.

Microsoft heeft een importer gemaakt die het makkelijk maakt om de gegevens van Evernote om te zetten naar OneNote. Ideaal. Alleen… die Importer is binnenkort (per 1 september 2022) niet meer te downloaden. Daarom wil ik je graag meegeven dat als je over wilt gaan, dít het moment is.

Hieronder lees je wat het verschil is OneNote en Evernote.

Overstappen van Evernote naar OneNote

Je vindt de Importer hier. 

Wil je meer weten over onder andere OneNote? In de online leeromgeving vind je al ruim 300 korte en krachtige video’s over Microsoft Ofice. Genoeg keuze dus om je kennis te vergroten! Niet alleen voor OneNote dus 🙂 Je ziet mijn scherm en ik geef uitleg over wat ik doe en soms ook waarom. De video’s zijn overzichtelijk verdeeld over verschillende programma’s en modules. In het programma Outlook vind je video’s over de Agenda, Taken en Snel een lege mailbox en werk je met Teams? Dan vind je bijvoorbeeld modules over de Chat, Teams/kanalen en Vergaderingen en in het programma Outlook over de Agenda, Taken en Snel een lege mailbox.

Meer informatie over de online leeromgeving