Waar vroeger vrijwel iedereen op kantoor werkte, is dat tegenwoordig natuurlijk heel anders. De een werkt op kantoor, de ander juist vanuit huis. Soms is het wel een uitdaging om te weten waar iemand werkt. Dit kun je nu aangeven.

Teams

Klik hiervoor in Teams rechtsboven op je naam/foto. Daar staat een +, naast je status.

Daar kun je aangeven of je op kantoor werkt of op afstand.

Natuurlijk is het dan wel handig om te weten waar je dit dan vervolgens ziet bij ‘de ander’.
Hang je met de muis op iemands foto, krijg je meer informatie te zien. Hier staat de locatie, naast (in mijn voorbeeld) “Beschikbaar ∙ Vrij tot 11:30 a.m.”.

Dit kan in verschillende situaties heel handig zijn.

Outlook (online)

In Outlook online kun je dit op eenzelfde manier aangeven, als je daar naar je agenda gaat kun je rechtsboven ook je locatie aangeven. Hier kun je ook een terugkerende locatie aangeven, als je bijvoorbeeld vaste dagen hebt waarin je op kantoor werkt of juist thuis. Gebruik je de nieuwe Outlook al, dan kun je dit ook in Outlook op je computer doen. In de versie die de meeste gebruikers gebruiken kan dat nog niet.

Nu weet ik zeker dat er heel veel lezers zijn die dit op een andere manier oplossen. Bijvoorbeeld door het met een losse afspraak in de agenda aan te geven. Dat kan natuurlijk ook, maar ik richt me in dit artikel op de specifieke functionaliteiten hiervoor. Ook het aangeven vanaf waar je aan een vergadering deelneemt is een grote wens. Dit kan in Outlook voor op de computer nog niet.

In het Groepstraject Haal meer uit Office pakken we je kennis van Microsoft Office in het geheel aan. Natuurlijk worden Outlook én Teams uitgebreid behandeld, maar we lopen door alle veelgebruikte programma’s van Microsoft heen en ik zorg ervoor dat je er alles van leert wat je nodig hebt. Mijn volgende groepstraject start op 13 september. Ben je erbij?

Ja, ik wil het traject volgen!