Microsoft staat niet stil in de ontwikkelingen, daar zijn we het vast over eens. Niet iedereen is onverdeeld positief over deze ontwikkelingen. Soms zijn het functies waarvan we denken “oké”, soms zijn het echter echt fantastische functies. Zo ben ik laaiend enthousiast over de functie Ontwerpideeën in PowerPoint.

Even voor de duidelijkheid: de functie bestaat al even, maar is nog niet zo bekend. En dat is echt een gemiste kans. Je maakt jouw presentaties namelijk nooit zo professioneel zonder deze tool (tenzij je professioneel ontwerper bent).

Functie Ontwerpideeën

Wanneer je foto’s of afbeeldingen toevoegt aan je dia, verschijnt er rechts in beeld een scherm met Ontwerpideeën.

Mocht het venster niet verschijnen, klik dan op het tabblad Ontwerpen op Ontwerpideeën. Bij heel veel dia’s en afbeeldingen krijg je een suggestie. Het lukt helaas niet altijd.

Voorstel gebruiken

Kijk nu welk voorstel je het meeste aanspreekt en klik erop. Het ontwerp wordt direct toegevoegd. Natuurlijk kun je hier nog wijzigingen in aanbrengen.

Meer foto’s/afbeeldingen

De functie is ook ideaal als je meer foto’s/afbeeldingen gebruikt. In dit voorbeeld heb ik drie foto’s toegevoegd, gewoon via Invoegen – Afbeeldingen.

Vervolgens selecteer ik bij Ontwerpideeën een ontwerp dat me aanspreekt, pas ik de titel aan en voilà, klaar! In slechts een paar seconden ben ik klaar, terwijl ik wel een prachtig resultaat heb.

Hier was ik overigens opnames aan het maken voor een van mijn videoseries.

Nieuwe functies

Natuurlijk blijft de ontwikkeling gewoon doorgaan. Zo werkt Microsoft aan nieuwe functies met Artificiële Intelligentie (AI), met onder andere de Presenter Coach. Hiermee krijg je tijdens het oefenen van een presentatie advies over bijvoorbeeld je tempo en hoeveel vulwoorden je gebruikt (zoals ‘in principe’).

Ook komt er een functie waarbij er rekening gehouden wordt met je bedrijfslogo en richtlijnen. Kortom: PowerPoint is weer helemaal hip!

Laat me eens weten of je deze Ontwerpideeën ook gebruikt. Wil je meer informatie over mijn trainingen? Neem dan contact met mij op.

Dit is echt iets voor mij!