Opsommingen: bijna iedereen gebruikt ze wel eens. Daarom is het ook zo ontzettend jammer dat het zoveel frustratie oproept. Het was dan ook niet voor niets een van de eerste blogartikelen die ik eind 2014 schreef. Het mooie is ook dat ondanks alle updates die Microsoft Office in al die jaren heeft gekregen, dit nog steeds op dezelfde manier werkt.

Wel is er nog een handige aanvulling te geven op mijn eerdere artikel. Dit gaat erover of je opnieuw wilt beginnen of juist door wilt gaan met de nummering.

Soms heb je opsommingen waar veel tekst bij staat. Het vormt dan wel eens een uitdaging om het juiste nummer op de juiste plek te krijgen. Gelukkig kun je dit eenvoudig zelf regelen.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een van de cijfers in een opsomming. Je krijgt dan onder andere deze keuzes:

Hier bepaal je of een nieuwe opsomming wilt starten (Opnieuw beginnen bij 1) of door wilt gaan. Het Doorgaan met nummeren is handig als Word een nieuwe opsomming start, terwijl jij wilt dat er gewoon doorgeteld wordt.

Dan kun je ook nog gaan naar ‘Beginwaarde voor nummering…’. Klik je daarop krijg je dit dialoogvenster:

De eerste keuzes zijn gelijk aan net (opnieuw beginnen of doornummeren). Mooi hieraan is dat je specifiek kunt aangegeven welke waarde je opsomming moet hebben. Dit is heel handig als de standaardnummering niet goed loopt.

Membership

Weet je dat ik dit soort tips ook allemaal in videovorm deel? Dan laat ik precies zien hoe het werkt en vertel ik wat ik doe (en afhankelijk van het onderwerp waarom ik iets doe). Deze video’s zijn kort en krachtig, zodat je in een paar minuten weet wat je moet doen en door kunt met je werk.

In mijn Membership krijg je toegang tot ruim 500 video’s over Microsoft Office, overzichtelijk verdeeld in verschillende programma’s en modules. Zo kun jij in weinig tijd je kennis uitbreiden en daarna veel tijd besparen en gemak ervaren.

Hier lees je er meer over.

Naar het Membership