PowerPoint presentaties, veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Er wordt soms heel veel tekst op een dia geplaatst en die tekst wordt vervolgens voorgelezen in de presentatie. Met een beetje pech ook nog heel monotoon. Bij betere presentaties worden er korte opsommingstekens (bulletpoints) gebruikt.

 

Weet je dat dit heel eenvoudig makkelijker kan? Selecteer je opsommingen en klik op tabblad Start bij Alinea voor “Converteren naar SmartArt-Graphic”. Je kunt daar een keuze maken of klikken op “Meer SmartArt-graphics…”.

Kies hier een indeling die jou aanspreekt.

Ik heb gekozen voor lijst en daarna “Verticale lijst met afbeeldingen”.

Op het tabblad SmartArt-ontwerp dat nu verschijnt kan ik eenvoudig de kleuren wijzigen. Ik kies zelf voor een andere aanpak. Voor ik dat doe klik ik op de 5 afbeeldingen en voeg steeds de bijbehorende afbeeldingen toe. Daarna selecteer ik een item uit de lijst, klik op het tabblad Opmaak en ga naar Vormopvulling. Hier kies ik de pipet en ik klik in de toegevoegde afbeelding, zodat de balk opgevuld wordt met dezelfde kleur als het logo. Dat doe ik voor alle items.

Vervolgens selecteer ik alle afbeeldingen, ga weer naar het tabblad Opmaak en bij Vormcontour klik ik op Geen contour. Zo verdwijnen de randen van de gekleurde balken.

Zoals je ziet heb ik zo heel eenvoudig een heel ander beeld. Op deze manier kun je heel simpel allerlei varianten maken. Hieronder laat ik er een aantal zien, de een wat meer uitgewerkt dan de ander.

Het mooie is dat je nog ontzettend veel aan kunt passen. Wil je er nog andere dingen mee doen? Op tabblad SmartArt-Ontwerp kun je de graphic ook Converteren naar vormen.

Nu je weet hoe eenvoudig dit is, ben ik benieuwd: blijf jij opsommingstekens gebruiken?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in PowerPoint? Volg dan een individuele training!

Dit is echt iets voor mij!

 

 

Nieuw!

Bekijk nu mijn online leeromgeving
en word lid met korting

Naar de online leeromgeving