Misschien heb je het al gezien, er komt een nieuwe Teams. Misschien kun je hier al voor kiezen, anders volgt dit heel binnenkort. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee, met als absolute winnaar: het supersnel switchen tussen verschillende accounts. En dat is super, want dit was voor veel gebruikers een hoofdpijnzaak.

De nieuwe Teams?

Ja. Nadat een paar jaar steeds nieuwe functies aan de bestaande Teams zijn toegevoegd, heeft Microsoft er nu voor gekozen om een grote update uit te brengen. Ik werk hier al een tijdje in en dit bevalt me heel goed, op een paar kleine dingen na. Dat zijn met name functies die nog niet (volledig) werken in de nieuwe Teams, maar dit wordt vast snel verholpen.

Als het goed is zie je linksboven een switch staan “Probeer de nieuwe Teams”. Ik gebruik de Nederlandse versie, maar op het moment dat ik dit artikel schrijf staat het er toch in het Engels:

Zie je zo’n knopje nog niet, vraag dan even je ict’er. Ook kun je hier de nieuwe Teams downloaden.
Wil je nog even terug? Zet het knopje dan weer terug, je gaat dan weer naar ‘de oude Teams’.

Overigens: de komende maanden gaat iedereen automatisch over, daarna heb je geen keuze meer.

Waarom switchen account

Het kan goed zijn dat je maar 1 account hebt, dan kun je dit artikel lekker overslaan. Ik heb genoeg andere interessante artikelen geschreven, lees er 1 daarvan zou ik zeggen . Toch hebben veel gebruikers meerdere accounts. Dit krijg je als je voor meerdere opdrachtgevers werkt of als je toegang krijgt tot een team bij een andere organisatie. Je kunt dan rechtsboven wisselen tussen de accounts.

Switchen account

Je kunt nog steeds rechtsboven switchen tussen je accounts. Maar wat heerlijk is: je hoeft niet steeds opnieuw in te loggen. Ben je nu eenmaal ingelogd, kun je blijven switchen. Zonder tussendoor in te loggen dus.

Het account waaronder je nu werkt staat bovenaan. Daar staat bij tot welke omgevingen je toegang hebt. Dat zijn dus Teams waar ik voor uitgenodigd ben, maar op mijn eigen e-mailadres. In dit geval gaat dat om info@haalmeeruitoffice.nl en Microsoft.

Daaronder zie je accounts voor 1uur.nu en mijn eigen trainingsaccount. Nogmaals: ik kan daarheen zonder tussendoor een wachtwoord op te hoeven geven.

Notificaties

Het wordt nog beter. Rechtsboven staat namelijk ook een poppetje met een belletje. Daar komen notificaties te staan uit andere profielen. Zo blijf je veel beter op de hoogte.

Office zelf volgt nog niet

Om vervolgvragen te voorkomen: het eenvoudige switchen is nog niet door heel Office doorgevoerd. Dat houdt in dat je nog wat last kunt hebben als je bijvoorbeeld in verschillende accounts in Word-documenten werkt. Toch scheelt dit enorm. Bovendien verwacht ik dat de rest van de Office-programma’s vanzelf volgen.

Voor nu kan ik je aanbevelen om voor verschillende accounts verschillende browsers te gebruiken. Zo werk ik in Chrome, Edge én FireFox, allen voor een ander profiel. Ik heb dus zelf helemaal geen last meer van account-wisselingen, maar eerlijk is eerlijk: voor de andere profielen hoef ik vaak alleen kleine wijzigingen te doen en kan ik prima online werken. Grote kans dat dit ook voor jou geldt, dus ik zou zeggen probeer het eens.