Vandaag heb ik een kort en bondig artikel voor je over het versturen van een uitgestelde chat in Microsoft Teams. Je kunt deze nu namelijk uitstellen, net als dat je een e-mail later kunt versturen. Dit is handig, want ben je een keer ‘s avonds of in het weekend aan het werk, hoef je jouw collega niet te storen.

Typ je bericht zoals je dat gewend bent en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de verzendknop.

Screenshot uitgestelde chat versturen in Teams.

Ik kan het bericht dan inplannen op de door mij gewenste dag en tijd en kiezen voor Verzenden op gepland tijdstip. Het berichtje blijft eerst staan, totdat ik het berichtje daadwerkelijk verzend.

Screenshot bericht in Teams om een chat uitgesteld te versturen.

Het bericht staat dan klaar in de chat, met erachter een klokje. Dit geeft aan dat het bericht nog niet verzonden is. Er staat ook een klein blauw kader om het berichtje.

Hang ik op het bericht kan ik het bericht bewerken of aanpassen. Bewerk ik het bericht, kan ik de tijd aanpassen, maar ook annuleren.

Wat mij betreft een hele mooie functie. Dit werkt ook in groeps- en vergaderchats, maar helaas nog niet bij berichten op een kanaal. Hopelijk volgt dat ook binnenkort.

E-mail tijdens kantooruren versturen

Nog een mooie toevoeging: wellicht heb je al gezien dat in Outlook nu een suggestie komt om een e-mail tijdens kantooruren te versturen. Dat zie je als je buiten kantooruren een e-mail verstuurd (nog niet bij alle organisaties). Deze zelfde functie komt in februari/maart ook naar Teams. Dat maakt het nog makkelijk om een collega niet te storen ‘s avonds of in het weekend.

Overigens: ik weet dat je notificaties uit kunt zetten en je veel andere manieren hebt om niet gestoord te worden als je dat niet wilt. Die discussie laat ik in dit artikel buiten beschouwing, ik richt me puur op de mogelijkheden die je als ‘zender’ hebt.

Kennisboost Teams

Teams is een fantastisch programma en véél meer dan alleen een ‘vergaderprogramma’. Teams bevat ontzettend veel (soms kleine) handige functies, die het verschil maken in het dagelijks gebruik. Ken je deze, krijg je meer overzicht, vind je sneller wat je zoekt, werk je prettiger samen, mis je geen overzicht meer én bespaar je zeeën van tijd. Wie wil dat niet! 🙂

De Kennisboost Teams bestaat uit 2 online trainingen van 2,5 uur, dus 5 uur in totaal. Hierdoor krijg je niet alle informatie in 1x op je dak en kun je een en ander rustig op je in laten werken. Ook kun je een groot deel direct al in praktijk brengen. In de tweede training kijken we naar wat er wel en eventueel niet goed ging, voor we verder gaan met nieuwe functies. Superhandig voor als je in loondienst werkt én als je als VA bij klanten met Teams moet werken. Of je nu beginners bent of al gevorderde gebruiker.

De Kennisboost is op woensdag 8 en 22 maart a.s. Doe je mee?

Dit is echt iets voor mij!