Outlook heeft een functie die je e-mails weer kan geven als gesprek. De één is dol op deze functie, de ander beduidend minder. Kijk vooral zelf even wat je fijn vindt. Wel zijn er situaties waarbij de weergave extra prettig is en dat is als je terug komt na enige afwezigheid, bijvoorbeeld na vakantie of als je ziek bent geweest.

Je vindt de functie op tabblad Beeld.

Soms is de functie grijs. Dat is in ieder geval zo als jij de e-mails gesorteerd hebt op categorie, dus zorg ervoor dat je ze even op datum hebt gesorteerd.

Zodra je deze functie aan zet krijg je de vraag voor welke map je dit toe wilt passen. Dat kan op alleen de map waar je in staat of alle mappen. Het maakt niet uit wat je kiest, net wat jij wilt.

Wat de functie doet

De functie zorgt ervoor dat alle e-mails die hetzelfde onderwerp hebben bij elkaar komen te staan. Je ziet dan een klein wit pijltje (blauw als je er met de muis op hangt). Klik je daarop, vouwt het hele gesprek open.

Je hoeft dan niet je mailbox te doorzoeken om alle e-mails in een bepaald gesprek bij elkaar te plaatsen, Outlook doet dit voor je. Zo kun je een bepaald gesprek in 1x lezen/verwerken. Afhankelijk van de instellingen kijkt de functie ook naar e-mails in andere mappen, waardoor je ook jouw reactie in de verzonden items bij het gesprek ziet staan.

Belangrijk

Wil je een e-mail verplaatsen of verwijderen? Zorg ervoor dat je die e-mail geselecteerd hebt en niet het hele gesprek.

Extra opties

Heb je de functie aan staan (en alleen dan) zijn er extra opties beschikbaar.

Kijk gewoon even wat je hiervan prettig vindt. Een leuke functie, waar de een wel fan van is en de ander niet. Ik heb het zelf niet aan staan, omdat ik meestal een lege mailbox heb. Zou er wel een enorme mailbox ontstaan overweeg ik het wel.

Wil je meer leren over Outlook? Dan is het Mystery-aanbod wat voor jou! Tot zondag 23 juni 12 uur krijg je 50% korting!

Ga naar het Mystery-aanbod