In mijn vorige blog heb ik je al vertelt wat Microsoft Teams is. Waar voorheen e-mails naar iedereen gestuurd werden, kun je nu gemakkelijk met elkaar in Teams communiceren. Maar het biedt meer voordelen. In dit artikel vertel ik je graag meer over de chatfunctie en dat je ook heel goed online kunt vergaderen met Teams. Gebruik jij het al?

Chat

Naast de kanalen heb je ook een aparte chatfunctie, dit is het beste te vergelijken met WhatsApp. Je kunt 1-op-1 chatten, maar ook in een groepje. Het voordeel van het gebruik van Teams ten opzichte van WhatsApp is dat je alles op 1 plek hebt en zakelijk en privé beter kunt scheiden.

Vergaderingen

Je kunt met Teams uitstekend online vergaderen. Plan een vergadering, nodig de andere persoon of personen uit en klaar. In de uitnodiging staat een link, hier hoeven alle deelnemers alleen maar op te klikken om direct in de vergadering te komen. Je kunt overigens ook gasten goed uitnodigen voor een online vergadering, dit gaat het makkelijkste via een vergaderverzoek in Outlook, kies vervolgens voor Teams-vergadering.

Blog wat is teams_vergaderingen_haalmeeruitoffice

Voorbeeld vanuit mijn eigen situatie

Blog wat is teams_haalmeeruitoffice

Dit is hoe ik Teams heb ingericht. Het bovenste Team is met Nicoline en Ineke, mijn twee vaste helden die voor mij werkzaamheden uitvoeren. Naast de serieuze kanalen hebben we ook een kanaal Leuk, waar we eens off-topic informatie kunnen plaatsen. Verder is er een kanaal Test. Die heb ik aangemaakt omdat toen wij met Teams startte, dit voor Ineke en Nicoline nog nieuw was. Hier konden ze dan wat dingen testen als ze dat wilden. In praktijk wordt deze niet echt gebruikt.

Daarnaast is er een team Trainingen en een team Test. Test gebruik ik vooral als ik wat nieuws wil testen (uiteraard), maar ook tijdens trainingen. Daarin kan ik veel laten zien, zonder dat de andere dames er last van hebben en zonder dat ik mijn eigen communicatie ‘vervuil’.

Blog wat is teams1_haalmeeruitoffice

Op een van de kanalen heb ik deze tabbladen. Gesprekken is natuurlijk de plek waarin we onze communicatie voeren. Bij bestanden staan de gedeelde bestanden. Bij Wiki staan enkele belangrijke punten over dit kanaal. OneNote is gekoppeld aan het notitieblok met aantekeningen en ook Planner is gekoppeld aan Teams.

Wil je meer weten over Teams, volg dan een training waarin we alles stap voor stap doornemen.

Dit is echt iets voor mij!