Eigenlijk heb ik vakantie en had ik besloten dat volgende week vrijdag het eerste blogartikel van deze maand uit zou komen. Maar ik merkte dat ik echt iets met je wilde delen, iets recht vanuit mijn hart. Lees dit alsjeblieft even tot het einde, ik ga mijn best doen om dit heel kort te houden.

Wat mag het je kosten?

Tijd is schaars, dat weet je als geen ander als je als secretaresse afspraken in moet plannen. Een afspraak maken voor de tweede helft van het jaar is nu soms al lastig. Je weet ook dat je belangrijke afspraken dus al ruimschoots op tijd in moet plannen.

Waarschijnlijk heb je nog een flinke lijst met zaken die gedaan moeten worden. Dat maakt dat de kans groot is dat je snel over gaat naar de orde van de dag: oké, wat moet er vandaag gebeuren?

Maar wat nou als je naar het grote plaatje kijkt? We weten allemaal dat je met de juiste trainingen veel tijd bespaart. Zelfs ík ben ervan geschrokken toen ik het onlangs van mijn coach op een rijtje moest zetten – hoeveel tijd een secretaresse alleen al met Outlook kan besparen. Wow!

Ik hoor vaak dat secretaresses geen tijd hebben om een training te volgen. En hoewel ik écht begrijp dat je druk bent, weet ik ook dat je in de agenda van jouw manager/directeur ook net zo lang schuift tot een afspraak toch mogelijk is. Waarom kijk je daar wel naar de mogelijkheden, maar zie je alleen maar onmogelijkheden als het om jezelf gaat?

Is het budget voor de trainingen al vol of is het er überhaupt niet? Bespreek wat er wel kan. Nu zelf investeren en op andere wijze terug ontvangen? Durf je risico te nemen? Bewijs dat het je tijd bespaart en je van groet waarde bent.

Jaloezie

Ik hoor de laatste tijd heel vaak de opmerking dat ik het zo goed voor elkaar heb, dat het bij mij zo lekker gaat. Soms zeggen mensen zelfs eerlijk dat ze best jaloers op me zijn. Maar als je mij echt gevolgd hebt, weet je ook dat het niet vanzelf is gekomen.

Op de zomer- en kerstvakantie na is er iedere vrijdag, wat er ook gebeurt, een nieuw blogartikel. Hoe druk ik ook ben. Ik maak daar altijd tijd voor.
Ik heb de laatste jaren kei- en keihard aan mezelf gewerkt. Aan wie ik ben, wat ik doe, wat mij gevormd heeft, nieuwe overtuigingen aangeleerd. Geloof me, dat is alles behalve makkelijk geweest.
En ook financieel is er heel veel gegaan naar trainingen en coaching. En voor wie denkt dat ik dat zo even uit mijn mouw schud: nou nee: ik heb regelmatig buikpijn gehad van investeringen die ik deed. Van dat alles hadden we ook eindelijk die nieuwe bank kunnen kopen die we al jaren zo graag wensen. Of die schuur/keet kunnen bouwen die zo hoog op ons verlanglijstje staat. Maar ik weet: door eerst te investeren betaalt zich dit straks dubbel en dwars uit. Zowel qua gevoel als financieel.

Wanneer is het tijd voor jou en jouw ontwikkeling?

En over de afsluiting heb ik ontzettend getwijfeld. Ik ben iemand die het ontzettend irritant vindt dat als iemand iets schrijft wat me raakt, dat er dan geen aanbod onder staat. Plaats ik wel een aanbod weet ik zeker dat mensen denken dat ik dit alleen maar plaats om mijn eigen aanbod te verkopen.
De afgelopen jaren heb ik geleerd om meer mijn eigen koers te varen en minder bang te zijn voor wat anderen denken. Dus plaats ik wel een aanbod. Twee zelfs, al leer je eigenlijk dat je dat niet moet doen omdat het verwarrend zou werken. Maar ik vertrouw erop dat jij het verschil weet. Ik geef op korte termijn een Kennisboost Outlook wat specifiek gericht is op Microsoft Outlook. Wil jij n.a.v. bovenstaande meer? Dat kan, dan is het groepstraject interessant voor je, dat gaat over heel Microsoft Office, dus alle onderdelen ervan. Dit is veel meer omvattend en zorgt voor een megagroei over het hele vlak van Office.

Heb een fijne dag mooierd.

Meer informatie over de Kennisboost