Vergader jij ook wel eens in Teams? Ken je dan de Modus samen al? Deze is niet nieuw, maar ik merk dat veel cursisten deze optie nog niet kennen.

De Modus samen is een weergavevorm, een van de manieren om de deelnemers in kaart te brengen. Je kunt dit kiezen bij “Weergave”.

Je kiest vervolgens zelf welke scène je wilt gebruiken. Bij iedere scène staat rechtsboven hoeveel personen er in beeld gebracht kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat je hersenen op deze wijze vergaderingen beter vol kunnen houden, omdat het voor je ogen rustiger is.

Onderaan staat “Voor iedereen de modus Samen selecteren”. Als organisator van de vergadering kun je op deze manier iedereen dwingen om deze modus te gebruiken.

Met “Plaatsen toewijzen” kun je zelf bepalen wie je op welke stoel wilt zetten. Hiervoor sleep je de personen naar de juiste plek.

Heb je een scène gekozen en wil je dit toch wijzigen? Klik dan in de vergadering linksonder op “Thema wijzigen”.

Kennisboost Taken

Wil jij overzicht in alles wat je nog moet doen? Een hele duidelijke lijst, die je per onderwerp of op datum kunt bekijken? Voor jezelf maar misschien ook voor collega’s? In deze Kennisboost leer ik je het werken met taken, zowel in Outlook, To Do als Planner. Als iets veel tijd en overzicht gaat opleveren is het deze Kennisboost wel! De traininge is op maandag 5 juni en woensdag 28 juni a.s.

Doe je mee?

Schrijf me in!