Een paar maanden geleden schreef ik een blogartikel over het zoeken in Outlook. Daar kreeg ik ontzettend enthousiaste reacties op, het helpt veel mensen in het dagelijkse gebruik binnen Outlook.

In dit artikel ga ik graag een stapje verder, om het zoeken nóg iets makkelijker te maken. Heb je het zoeken nog niet onder de knie, lees dan eerst het vorige artikel even.

Zoeken op combinatie van woorden

Je kunt zoeken op losse woorden, zoals bijvoorbeeld Raad van Bestuur. Het nadeel daarvan is dat de zoekresultaten van alle woorden terugkomen, terwijl jij waarschijnlijk juist de combinatie zoekt. De oplossing hiervan is om de woorden tussen aanhalingstekens te zetten, dus “Raad van Bestuur”.

Nog meer zoekmogelijkheden in Outlook

Zoeken op meerdere termen

Je kunt ook zoeken op meerdere termen, plaats er dan OR tussen. Moet het zoekresultaat juist allebei de woorden bevatten, gebruik dan AND.

Nog meer zoekmogelijkheden in Outlook

Woorden uitsluiten of juist toevoegen

Je kunt ook woorden uitsluiten. Zoek ik in mijn trainingsprofiel van Outlook naar Voorbeeld, krijg ik ontzettend veel mogelijkheden, waaronder een aantal van het weergeven van gesprek. Wil ik die zoekresultaten niet tonen, kan ik dat aangeven met een – ervoor. Met een + ervoor zorg ik juist dat zoekresultaten ook bepaalde woorden bevatten.

Nog meer zoekmogelijkheden in Outlook

Ongeveer zoeken

Weet je ongeveer wat je zoekt, maar kun je niet op een bepaald woord komen? Of wordt het woord nogal eens gebruikt? Plaats dan een * voor (een deel van) het woord.

Nog meer zoekmogelijkheden in Outlook

Ik vind dan alles met training, maar bijvoorbeeld ook videotraining.

Er zijn nog meer combinaties te verzinnen. Weet je dat alle bovenstaande tips ook van toepassing zijn op het zoeken op internet? Ook heel handig!

Kennisboost

Wil je meer weten over Outlook? Of heb je het idee dat je veel meer uit Teams kunt halen dan je nu doet? Wil je meer weten over PowerPoint of juist over Planner en To Do? Dan zijn deze trainingen ideaal voor jou.

Wat is er dan fijner dan in een klein groepje je kennis vergroten op het gebied van Microsoft Office? De trainingen zijn van 9.00 tot 11.30 uur. Je krijgt 2 trainingen van 2,5 uur, voor € 425,00. De trainingen zijn online, zodat je geen reistijd kwijt bent (en reiskosten uiteraard). Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen én het mogelijk is om samen te sparren over gebruiksopties.

Na de eerste training krijg je een naslagwerk, waarin alle besproken functies in staan. Zo kun je alles in de praktijk gaan brengen. De training erna maken we een verdieping. Daarna krijg je een aanvulling op het eerste naslagwerk, zodat je een mooi geheel overzicht hebt van beide trainingen.

Meer informatie over de Kennisboost

De eerstvolgende Kennisboost gaat over Outlook.

Kost het e-mail verwerken je meer tijd dan nodig is? Plan je veel vergaderingen en zou je dat wel handiger willen doen? Raak jij het overzicht kwijt? Of ben je gewoon op zoek naar handige tips en trucs?
In mijn Outlook-trainingen merk ik steeds weer dat er te weinig gedaan wordt met de mogelijkheden. Tuurlijk, je weet hoe je een e-mail moet versturen en hoe je afspraak maakt, maar er kan zoveel meer. De meest gehoorde reactie? “Waarom weet ik dit niet?”

De training geef ik op 7 en 21 november, van 9.00 tot 11.30 uur. Zie ik je dan?
Wees er wel snel bij, want er is nog maar beperkt plek.

Inschrijven Kennisboost Outlook