Let op. Ik waarschuw je even, want ik ben in een typische Joyce-mood. Dat houdt in dat dit bericht wat scherper is dan anders. Je kunt maar vast gewaarschuwd zijn… 

De ontwikkelingen in Microsoft Office gaan hard. Dat hoor je vast vaker – ik zeg het ook vaak – maar het is ook gewoon echt zo. Ik plan wekelijks tijd in om mijn kennis bij te houden en soms heb ik aan die tijd niet genoeg en moet ik er nog extra tijd aan besteden.  

Wie ben jij dan om te denken dat je voldoende hebt aan een training eens in de 15 jaar?? Zo. Heb ik je aandacht? Mooi. Dan ga ik het nu wat nuanceren. 

Want nee, natuurlijk hoef je er niet zo bovenop te zitten als ik dat doe. En je leest dit artikel, dus waarschijnlijk doe je wel je best om een beetje bij te blijven. En misschien is de laatste training niet 15 jaar geleden. 

Toch zie ik bijna dagelijks het bewijs dat mensen niet op de meest handige manier werken. Dit gaat verder dan een artikeltje lezen. Dit gaat om serieus bezig zijn met dat wat je een groot deel van je tijd doet: werken. En van die werktijd ben je een groot deel in Microsoft Office aan de slag. Het is dan toch zonde als je dat niet efficiënt doet?

Ik word natuurlijk blij van het trainen, dat begrijp je. Maar het allerliefste van alles geef ik de trainingen die onderdeel zijn van mijn 1-op-1-trajecten. Dit komt omdat de cursisten daar een mega-groei doormaken. Ze leren slimmer te werken per pakket, maar ook anders te kijken naar Microsoft Office (vaak letterlijk kijken trouwens) en ook hoe ze zaken kunnen stroomlijnen. Effectief en efficiënt werken. Met hoe dan ook veel winst: qua tijd, qua overzicht, qua gemak, qua afname van de frustratie en meestal zelfs een combinatie hiervan.

Onderling leren

Toch merkte ik dat het hierin begon te wringen. Want voor veel mensen is het 1-op-1-trainen ideaal. En toch zijn er ook mensen die beter gedijen bij groepstrainingen, juist omdat je dan ook van elkaar leert. 

Daarom bied ik nu naast de 1-op-1-trajecten ook het groepstraject Kennisboost aan. Een kleine groep van maximaal 4 mensen, waardoor er voldoende aandacht is voor ieder individueel. En omdat ik maatwerk heel belangrijk vind, bevat dit traject ook een individuele sessie van 2 uur. Dat is heel fijn als er een onderdeel is waar je wat meer moeite mee hebt of als je iets nodig hebt waar de andere deelnemers niets mee hebben. Of juist om iets samen met mij in te richten. Soms leer je iets wel gezamenlijk, maar is het toch fijn als ik even meekijk bij het implementeren. 

Het groepstraject Kennisboost organiseer ik dit jaar 2 keer. De eerste ronde start op donderdag 10 maart. Er is echt maar plek voor 4 deelnemers, dus als je interesse hebt, reageer dan snel. Op deze pagina lees je meer over het traject en vind je alle trainingsdata. 

1-op-1-traject

Houd jij meer van individuele training? Dat kan, ik blijf mijn 1-op-1-trajecten geven. Tip: de prijs van het 1-op-1-traject gaat per 1 maart omhoog. In februari heb ik nog ruimte om met 1 deelnemer het 1-op-1-traject te starten (onlangs gaf ik aan dat er 2 plekken waren, maar nu is het er nog 1).  Twijfel je nog? Neem dan snel contact met me op, dan bespreken we je situatie.

Neem jij jezelf serieus en maak je werk van je ontwikkeling? Ik zie je graag binnenkort.