Heb jij voor je functie veel te maken met verschillende tijdzones? Dan kan het veel gedoe zijn om steeds te bedenken hoe laat het ‘daar’ ook alweer is. Dat is zonde. Voeg de tijdzone(s) gewoon toe aan je Outlook-agenda, dan heb je de tijden altijd inzichtelijk.

Om de tijdzones toe te voegen ga je uiteraard naar Outlook. Dan klik je Bestand, Opties, Agenda. Blader hier iets naar beneden tot je bij Tijdzones bent. Je kunt hier ook komen door naar de agenda te gaan en op tabblad Beeld te kiezen voor Tijdschaal en dan Tijdzone wijzigen. Net wat jij makkelijker vindt.

Tijdzones in Outlook

Tijdzone toevoegen

Als je gaat werken met meerdere tijdzones is het handig om je standaard tijdzone een label te geven. Dat doe je bovenaan bij Label.

Daarna voeg je een tweede tijdzone toe, door een vinkje te zetten bij “Een tweede tijdzone weergeven”. Voeg ook daar een label aan toe en kies de juiste tijdzone. Eventueel kun je ook nog een derde tijdzone toevoegen.

Bevestig dit met OK.

In je agenda staan nu de verschillende tijdzones.

Tijdzones in Outlook

Zo zie ik precies dat als het in Nederland 12 uur ‘s middags is, het in de V.S. 3 uur ‘s nachts is. Maak ik een afspraak zie ik ook precies hoe laat het in de andere zone is.

Tijdzones wisselen

Ga je zelf naar de andere tijdzone? Dan kun je de tijdzone eenvoudig wisselen, zodat je in je agenda steeds de juiste tijd ziet. Dit doe je in hetzelfde menu als waar je de tijdzones instelde, dus bij Bestand, Opties, Agenda.

Tijdzone verwijderen

Een tijdzone verwijderen is heel eenvoudig: vink ‘m gewoonweg uit op dezelfde plek waar je ‘m aanvinkte (dus bij Bestand, Opties, Agenda)

Kennisboost

Wil jij van bijvoorbeeld nog meer weten over Outlook? Dan is de Kennisboost heel geschikt. In 2 online sessies leer je het specifieke programma véél beter kennen. Geen geklungel meer, maar we zorgen dat je het programma écht onder de knie hebt.

Je kunt de Kennisboost met je collega’s volgen (online of op locatie) of aansluiten bij een open inschrijving-training (online). Bij deze laatste houd ik de groepen bewust klein, maximaal 6 deelnemers.

Ik wil een training volgen.