Verwante items in Outlook. Ik kan bijna niet geloven dat ik er nog nooit een blogartikel over geschreven heb. Zelf gebruik ik het heel graag en in vele trainingen is het al aan bod gekomen. Er zijn een paar mensen die het nut er niet van inzien, maar verreweg de meeste mensen zijn aangenaam verrast. Hoog tijd dus om er een artikel over te schrijven.

Verwante items – Berichten in dit gesprek

Je kent het vast wel. Je krijgt een e-mail en weet dat er meer e-mailtjes over dit onderwerp verstuurd/ontvangen zijn. Klik dan met de rechtermuisknop op de e-mail (in de lijst met e-mails) en kies voor Verwante items – Berichten in dit gesprek.

Je krijgt dan een overzicht van alle e-mails met dit onderwerp. Natuurlijk kan dit met de zoekfunctie ook, maar veel mensen vinden deze optie eenvoudiger. Eerst de e-mails in Postvak IN, klik je op Meer ook de e-mails in andere mappen.

Verwante items – Berichten van afzender

Heb jij een e-mail van iemand en zoek je een andere e-mail van die specifieke afzender? Klik dan weer met de rechtermuisknop op de e-mail, kies voor Verwante items en nu voor Berichten van afzender. 

Je krijgt dan een overzicht van de e-mails die de persoon jou stuurde.

Wat mij betreft hele fijne functies, heel mooi ter aanvulling op de zoekfunctie. Wil je slimmer leren omgaan in Outlook en tijd besparen, meld je dan aan voor een individuele training.

Ik wil ook handiger en slimmer werken!