Certificering

Er wordt heel vaak aan mij gevraagd waar ik mijn kennis vandaan haal. Als klein meisje had ik al een computer op mijn kamer. Waar klasgenoten schoolwerk nog uitschreven, typte ik het liever op de computer. Ik gebruikte WordPerfect en zodra Office kwam stapte ik over.

Ik vond al die verschillende mogelijkheden leuk en probeerde steeds nieuwe dingen uit. Doordat vrienden, familie en collega’s mij wisten te vinden met vragen over Office, leerde ik natuurlijk ook andere functies kennen.

IP Computer Training Centrum

In 2001 werkte ik bij opleidingscentrum IP Computer Training Centrum. Ik wilde weten wat de cursisten leerden en volgde de lessen dus zelf ook. De examens heb ik toen ook afgelegd.

IP CTC Word IP CTC Excel IP CTC PowerPoint IP CTC Access IP CTC Internet Explorer

Europees Computer Rijbewijs

Voor mijn secretariële opleidingen golden de certificaten die ik had niet, ik moest dus opnieuw examen doen. Ik heb er toen voor gekozen om de lessen voor het digitale rijbewijs niet te volgen, maar direct examen te doen. Dit was voor het ECDL, het Europese Computer Rijbewijs.

Modulekaart ECDLEuropees Computer Rijbewijs

Microsoft Office Specialist

Ik kan me voorstellen dat klanten het prettig vinden om een bewijs van kennis te hebben, een certificering anno nu. Daarom heb ik enkele Microsoft-examens gedaan. In eerste instantie Word, Excel en PowerPoint. Ook nu heb ik ervoor gekozen om geen lessen te volgen, maar rechtstreeks examen te doen. Drie examens achter elkaar is al best intensief, alle examens in 1 keer ging dus niet lukken. De examens Outlook en Word-Expert zijn ingepland.

Microsoft Office Specialist WordMicrosoft Office Specialist ExcelMicrosoft Office Specialist PowerPoint